Faápolás árai

A faápolás árainak meghatározása talán a kivágásnál is összetettebb feladat, ennek ellenére igyekeztem fix árakat hozzárendelni egy-egy művelethez.

A táblázat első oszlopában a legegyszerűbb ápolási feladatok szerepelnek: a száraz és beteg ágak illetve vízhajtások levágása, míg a táblázat utolsó oszlopában a leginkább idő- és eszközigényes munkafolyamat: a cobra kötéllel történő koronabiztosítás. Utóbbi esetében a táblázat a munkadíj összegét tartalmazza, ehhez még hozzáadódik a beépített eszközök ára.

A táblázat oszlopait úgy írtam össze, hogy az egyre nagyobb volumenű munkák magukban foglalhassák az előző oszlopok teendőit is. Például: ha szeretné levágatni a tetőre lógó gallyakat, akkor természetesen nem hagyunk fent száraz, beteg ágakat sem. De ha Ön csak szárazolást kér, akkor arra is van mód, ennek árait az első oszlop tartalmazza.

A faápolással kapcsolatos táblázatomat is egyfajta segítségnek, fogódzónak szánom a megrendelőnek; a feltüntetett árak irányárak, pontos összeget és szakvéleményt a kiszállást/helyszíni egyeztetést követően vagy e-mailben továbbított fotók alapján tudok mondani.

Bár igyekeztem logikusan felépíteni ezt az árlistát is, természetesen ez az én gondolatmenetem szerinti logika - ha bármilyen kérdés merülne fel a táblázatot olvasva, kérem, hívjon bizalommal!