Blog

 

Öntözés

16/07/2019

Jó pár forró nyári napon vagyunk túl és ilyenkor mi mással kedveskedhetnénk jobban fáinknak, mint öntözéssel - de mikor, mennyit és hogyan? Remélem, ez a pár gondolat segít kicsit.

Lombházak

13/05/2019

Hintakészítésről már írtam korábban; igyekeztem akkor összeszedni azokat a gondolatokat, amelyek alapján biztonságos és egyúttal élvezetes játék készülhet a gyerkőcöknek. Van még egy olyan téma, ami érdekes lehet a gyerekek szempontjából, mégpedig a lombház készítése.

Korábbi kirándulásainkról nézegettünk fotókat, így bukkantunk rá néhány érdekes képre. A hotelben, ahol megszálltunk lefotóztuk az ajtóra akasztott kis táblát, amelyen az alábbi felirat állt: "Hier pflanzen Sie mit Handtüchern Bäume". A felhívás lényege abban áll, hogy a szállodában használt törölközőket ne dobjam le egy-egy használat után, hanem...

Száraz ágak

30/03/2019

Sokan megijednek egy-egy lehulló száraz ágtól, ezért szeretnék egy kicsit átfogóbb képet adni a témáról. Szinte minden fán megtalálhatóak elszáradt ágak, de pusztán emiatt túl nagy aggodalomra nincsen ok.

Ez a bejegyzésem teljes mértékben eltér az eddigiektől és az elkészültének is több oka van. Egyrészt büszke vagyok a megrendelőimre és az ő kéréseikre. Másrészt kicsit könyvajánló is. Illetve szeretném megmutatni, hogy én milyen vállalkozói mentalitásban, munkakultúrában hiszek. És az is kiderül, hogy engem ki/kik motiválnak a munkám és a...

Az előző blogbejegyzésben már említettem, hogy Sopronban, a Roth Gyula Erdészeti Szakközépiskolában fogunk beszélni faápolásról a diákoknak. Korábban én is az itteni padokat koptattam. Most pedig rengeteg élménnyel gazdagodva írhatom le ezt a pár gondolatot.

Irány Sopron!

26/02/2019

Egy igencsak megtisztelő, különleges feladattal bíztak meg; előadást fogok tartani diákoknak, nem is akárhol. A soproni iskolám visszavár, ezúttal egy bemutató erejéig.

Szeretem körbevenni magam olyan emberekkel, akik rajonganak a természetért és alkotni is szeretnek. Bár tudom, hogy egy fa ápolása alapvetően nem egy műalkotás, de én néha még is így élem meg. Van viszont olyan alkotói munka, ami már kétségtelenül művészet. Természetszeretet és kreativitás - ez így együtt jól jellemzi Csermák Dóra munkásságát.

Egy, valamelyest már elfeledett dolgot szeretnék kicsit úja feleleveníteni; az olvasóim közül sokan talán csak gyerekkorukból emlékeznek rá és a miértek sem biztos, hogy tisztázottak.