Blog

 

Gyakran merül fel a kérdés, hogy mégis hogyan jut fel a kötelem a fára? De mielőtt fény derülne a titokra, pár szót ejtenék egy másik eszközömről, a mászóvasról. Egy hasznos kiegészítő eszköz, de a kötelet semmilyen körülmények között nem helyettesíti és fontos, hogy ápolási munkák esetén tilos a használata! Mászóvas segítségével könnyedén lehet...

Sűrű volt a december, de igazából az egész év. Az utolsó hónapban már nem született újabb cikk, de idén pótolom az elmaradásaimat. Sok munkánk volt, sok megrendelés, elfoglaltság, de ez egy pillanatig ne tűnjön panasznak. Szerettem ennek az évnek minden pillanatát.

Engedjék meg nekem, hogy egy kicsit más vizekre evezzek, mint az eddigi bejegyzéseimben. Ezek a gondolatok is kötődnek a fákhoz, ám alapvetően egy olyan fontos témát boncolgatnék, ami a kisgyermekeket érinti elsősorban. Másodsorban persze fáinkat is.

Egy olyan eszközről írnék röviden, amely egyetlen faápoló eszköztárából sem hiányozhat, ez pedig a kambiumkímélő. Vannak összetettebb darabok, de most a gyűrűs kambiumkímélőről ejtek pár szót - ezt egy darab heveder és két különböző méretű alumíniumgyűrű alkotja.

Talajtakarás

26/10/2017

Ígértem, hogy tippekkel is szolgálok majd a blogon; most egy nagyon egyszerűen és olcsón megvalósítható ötletről írok. Szeretett fánk pedig bizonyosan meghálálja a törődést.

Egy korábbi bejegyzésben említést tettem a fák statikai megerősítésének lehetőségéről, a koronabiztosításról. Erre ugyan többféle módszer létezik, ám a legelterjedtebb és általam is leginkább kedvelt a cobra márkájú koronabiztosító eszközcsalád használata.

Van egy fa ebben az országban, amely hosszú évszázadok óta dacol az időjárás viszontagságaival, szemtanúja volt háborúknak, boldogabb időszakoknak - annyi mindent átélt, amit emberi léptékkel nem mérhetünk, fel sem foghatunk. Ez a fa a megtestesült történelem.

Érdemes figyelmesen járni a parkokban, erdőkben vagy éppen az udvarokban, hiszen hamar rábukkanhatunk egy-egy különlegesebb fahibára is. Nemrégiben két furcsa rendellenességre is felfigyeltem, az egyikre egy erdősáv szélén, a másikra egy udvarban.

Örömmel jelenthetem be, hogy immáron egy igazán egyedi logóval is büszkélkedhetünk - elkészült a remekmű. Egy igazán tehetséges grafikusművész vállalta a tervezést; gyorsan hozzáteszem, nem volt egyszerű dolga - sok gondolatatot zúdítottam rá, milyen legyen, milyen ne legyen, milyen hangulatot tükrözzön, legyen egyszerű, letisztult, de ne túl...