Fa Book, fahatározó alkalmazás

12/08/2018

Egy hasznos kis alkalmazásra bukkantam nemrégiben; sokat segíthet egy-egy fafaj vagy cserje meghatározásában.

Az alkalmazás neve Fa Book, ingyenesen letölthető és offline is működik. Szuper kis határozó telis tele képekkel és pontos leírásokkal. Ha kíváncsiak vagyunk a látott növényre, akkor a növényhatározó fül segítségével kis ikonokat tudunk kipipálni, így folyamatosan szűkül a lehetséges találatok száma, amíg rá nem akadunk a keresett növényre.

Néhány fajon kipróbáltam és a leírásokat is végigolvastam; sajnos kicsit kevés a kép és a szöveg is lehetne tagoltabb, de tartalmilag helyes és érdekes applikáció. Ennek segítségével mindenki rácsodálkozhat egy-egy a kertjét, udvarát ékesítő fa további értékeire, érdekességeire is.

Van egy játék menüpont, ami nekem könnyed és érdekfeszítő volt, de aki korábban nem érdeklődött az erdők, fák  iránt és nem mélyült el picit benne, annak elég nehéz lehet, bonyolultabb kvízkérdések is szembejöhetnek. De egyébiránt minden megfejtés benne van a leírásokban. :) 

Ha egy konkrét fajról szeretnénk megtudni minél többet, akkor a lexikon fül segítségét vegyük igénybe, itt egyszerűen rákereshetünk az adott növényre.

De elég is a bemutatásból, szerintem érdemes letölteni. Az alábbi linkre kattintva elérhetővé válik az alkalmazás: Fa Book