Törölközőkkel és kattintással fát ültetni?!

06/04/2019

Korábbi kirándulásainkról nézegettünk fotókat, így bukkantunk rá néhány érdekes képre. A hotelben, ahol megszálltunk lefotóztuk az ajtóra akasztott kis táblát, amelyen az alábbi felirat állt: "Hier pflanzen Sie mit Handtüchern Bäume". A felhívás lényege abban áll, hogy a szállodában használt törölközőket ne dobjam le egy-egy használat után, hanem akasszam vissza, használjam többször és ezzel energiát, vizet spórolhatok. Így nem kell egyetlen használat után a mosodában landolnia minden törölközőnek - amit ezen megspórol a szálloda, azt az összeget fák ültetésére fordítja.

Igazából ennek most néztem kicsit részletesebben utána, akkor csak lementettem a fotót, de tudtam, hogy rá fogok keresni, fogok még róla olvasni, információt gyűjteni. Érdemes körülnézni a szállodalánc kezdeményezései között, nagyon jó ötleteket találtam.

A Planet21 elnevezésű projekt például 21 vállalást tartalmaz, amely a fenntartható szállodaüzemeltetésben, fejlődésben nyújt iránymutatást. A környezeti terhelés csökkentése nagyon jó üzenet mindenki számára és elképesztően tetszik ennek a kommunikációja a vendégek felé. Az a felhívás, hogy a törölközőnket ne dobjuk le egyetlen használat után a padlóra, apróságnak tűnik, de mégis szívesen kiviteleztük, hiszen nem került részünkről semmibe és jó érzés, hogy ezzel a gesztussal is hozzájárultunk egy jó ügyhöz.

De akár konkrétan egy-egy fa elültetését is segíthetjük már a virtuális térben is. A honlapon kiválaszthatunk egy számunkra érdekes projektet - jelenleg öt projekt fut - , és a megadott összeggel támogathatjuk egy vagy több fa ültetését. Kíváncsi voltam és ki akartam próbálni, hogy milyen 'kattintással' fát ültetni. Nekem ez az ötlet is nagyon tetszik.