Velki Péter faápoló

25/03/2018

A szakmánkban különösen fontos a bizalom. Az a tény, hogy kivel, kikkel dolgozom együtt, nagyon sok mindent befolyásol a munkavégzés során. Egyszerűen kell az összhang, hogy hatékonyak legyünk és biztonságosan dolgozzunk.

Most egy rendhagyó írás következik; nem tudom, hányan írtak ajánlást konkurens favágó, faápoló kapcsán, én most megteszem. Vállalkozók vagyunk mindketten, de vannak nagyobb projektek, amikre összeállunk - én nagyon élvezem a közös munkát. Velki Peti barátomat és kollégámat szeretném a figyelmükbe ajánlani, elsősorban Tolna megyében dolgozik, de hozzám hasonlóan ő is járja az országot, ha egy-egy munka azt kívánja meg. Szakszerűen, biztonságosan és gyorsan dolgozik, és ő is csak olyan munkákat vállal el, amikhez szívesen adja a nevét.

Mivel a tudásunk és munkatempónk is nagyon hasonló, így a munkavégzésnek bármilyen momentuma könnyen kivitelezhető közösen. Nagyobb fák bontásánál, főképp ahol a fa alatt lévő tereptárgyakra vagy éppen növényzetre is figyelni kell, ott tehereresztést alkalmazunk. Ekkor a levágandó ágat bekötjük, akár tereléseket alkalmazva és amelyikünk lent van, az szépen, óvatosan leengedi az ágat figyelve arra, hogy mindent megóvjon. És bár ez nem tűnik túlzottan bonyolultnak, az időzítés nagyon fontos, nem mindegy, hogy mikor engedem és mikor fogok rá a kötélre, amin az ág lóg, mert nem csak a fa alatti épületet, növényzetet kell megóvnunk, hanem a társunkat is, aki éppen fent vágott. Összetett ez a feladat is és nagy bizalom kell hozzá.

Ha pedig probléma adódna (itt nem kell véres jelenetekre gondolni, elég akár egy darázscsípés vagy egy szédülés, rosszullét), akkor le kell tudni mentenünk a társunkat. Petiről tudom, hogy - nem túl aprócska termetem ellenére - ezt is tökéletesen megoldaná.

Ő egyébként "régi motoros" a szakmában. Ugyan egy ideig szüneteltette a faápolást és fakivágást - bár ebben az időszakban is fával dolgozott az ács- és asztalosmunkái során - , de ma már újra faápolóként ténykedik sokat.

Jó szívvel ajánlom mindenki figyelmébe Velki Pétert, keressék bizalommal őt is - nem fognak csalódni a munkájában, ebben biztos vagyok! :)